Shopping & Chai Latte

Shopping  &  Chai  Latte  = )



Efter mötet hos jobbcoachen i förmiddags gick jag direkt inom stan och H&M för att leta byxor till lill*n =) Ville ha ett par som inte var vita eller svarta men ändå en färg som passar båda könen. Så det blev bruna !! Åhh det fanns så mycket fina babykläder, men får vänta med att handla tills lill*n kommit så vi vet om man ska spana in tjej- eller killavdelningen =)
Tänkte köpa lite höstboost till mig själv också, så det blev en chokladmask, lila nagellack och ny mascara =)
Känns härligt att skämma bort sig själv med en liten hemmakur hihi



Besökte Hemtex en sväng också, dom hade massa REA på vissa textiler som skulle utgå från sortimentet så där hittade jag ett underlakan till halva priset och en annan grej som jag inte kan avslöja =P En viss person får inte veta det förrän en speciell dag. Mer än så säger jag inte hihi

Bokhandeln fick sig också celebert besök av mig idag. Behövde en ny pärm att sätta in viktiga papper i =) Och ett gulligt litet grattiskort blev det också till gulligaste (blivande) faster!

Jag gick runt där på stan med alla mina kassar men kände ändå att det var något som saknades. 20 meter bort fanns det jag behövde; Chai Latte !!!!! Åhhhh vad jag saknat denna ljuvliga dryck!!
Ogillar att dom inte har Espresso House här.. =(

Beställde takeaway och 2 kanelbullar till mig och älskling till när han kom hem från Kallekrona =)

-Nej jag har inte varit och solat !!!



Orkar inte laga kvällsmat idag, så nu ska jag och baby ta en sväng bort till pizzerian och beställa hem mat =)

Trevlig kväll kära bloggläsare =)


Morgonpigg

20  dagar  kvar . . .

Har nu varit uppe sedan 06:30 i morse, men vaknade mycket tidigare.. Har sovit dåligt nu två nätter i rad, gissar att det är en omställning i kroppen, att den förbereder sig på vad som komma skall..
Känner nu verkligen trycket neråt heela tiden.

Besöker toa för nr 1 varannan timme och undrar var allt kommer ifrån... =P

Har möte med jobbcoachen om lite mindre än en timme för att sammanfatta tiden jag varit där (alltså sen i juli) shit vad tiden går snabbt =P
I och med att vi inte vet när bebis kommer, så ville dom fixa sammanfattningen så fort som möjligt.

Sen ska jag gå och shoppa lite bebiskläder =) Är speciellt ute efter byxor, så får se vad jag hittar för fint.

Puss Puss



BB-väskan

Packad  och  klar

eller nästan i alla fall...

Började packa de viktigaste sakerna redan för en månad sen för att vara på den säkra sidan och har allt eftersom packat ner och bockat av från min lilla lista.

Just nu har vi två väskor; en till Bebis och en till mig och Mazi =)

Bebis väska innehåller:

4 bodys
1 sparkdräkt
1 tröja
2 par strumpor
2 par vantar
mössa
1 par byxor
snuttefilt
fleecefilt
fleeceoverall
mjukisdjur
tvättlappar
2 nappar




I och med att vi inte vet könet ännu, så har jag packat ner lite olika bodys =)


Vår väska innehåller:

Mjukisbyxor
Amningsvänlig tröja
Tjock tröja
Strumpor till oss båda
Underkläder till oss båda
Amnings-bh
2 par Amningsinlägg (tvättbara)
Tandborte + Tandkräm till oss båda
Hårsnoddar
Handdukar 1 stor + en liten
Mobil-laddare
Kexchoklad
Proteinbars till oss båda
Mandelolja
Försvarets hudsalva
Bodylotion
Shampo, Balsam + duschtvål
Mvc-journalen
mineralvatten på flaska (ligger i bilen)
öronproppar
bindor



Det mesta i väskan är änsålänge till mig, men energidrycken är faktiskt till Mazi.
Jag tål inte sånt =P hehe

Det är fortfarande lite saker som behövs packas ner, men det får vi ta när det blir dax, för det behövs i vardagen =)

Nu ska jag gå och laga mumsiga hamburgare till mig och min älskling som snart kommer hem från kursen =) Sen blir det tv-mys till Robinsson..

Puss så länge!!


21 dagar kvar...

Vecka  3 7

(36+6)


I morgon går jag in i vecka 38 och man är fortfarande på spänn 24 timmar om dygnet =)
Var hos barnmorskan idag efter lunch och allt såg som vanligt toppen ut!!
Vi skrev en sammanfattning av graviditeten och önskemål inför förlossningen som ska skickas till Karlskrona. Min graviditet sammanfattades som normal =P Och jag hade lite önskemål om medicinsk smärtlindring och olika ställningar. Vill helst inte ha medicinsk smärtlindring alls men i värsta fall vill jag ha lustgas. Vill föda i upprätt ställning, dvs. på knä, sittande eller stående. Får prova mig fram vilket som känns bäst.
Jag fick även min journal utskriven ifall bebisen skulle vilja komma ut när vi befinner oss i skåne.

När barnmorskan undersökte magen konstaterade hon att huvudet sjunkit ännu längre ner, för hon kunde knappt känna huvudet längre. Och det kan jag säga att det märks verkligen, för har konstant tryck på blåsan och måste gå på toa stup i kvarten =P. Att huvudet ligger så långt ner behöver inte betyda att förlossningen är nära enl. BM, men man vet aldrig.
Jag är i alla fall redo så det känns skönt! =)

Min viktuppgång sedan förra veckan var 400 g och blodtrycket låg idag på 110/60 som det även gjort de senaste veckorna. Bebis hjärtljud låg på 146 slag/min och SF-måttet var 35 cm.

Fick ett litet tips från BM när vi mätte blodtrycket. Hon berättade att strax innan bebis planerar att komma ut brukar mammans blodtryck stiga lite jämfört med det normala.




Regn & Blåst

Vem  ringer  på  dörren  så  tidigt ? ?


Tur att man var ute och gick i det fina vädret igår, för idag är det ingen höjdare att vara ute...
Dagen började med att vi väcktes av att det ringde på dörren!! Jag var helt yrvaken, men piggnade till ganska snabbt. Mazis mobil hade lagt av under natten, så larmet som skulle ringa 06:15 gjorde aldrig det och klockan var nu 07:00.
Det var hans kollega Louise (haha vet inte hur han stavar det om det är samma som mig eller annan stavning). Han skulle åka med Maz till sjukhuset i Karlskrona idag för att gå på kurs och de skulle vara där 07:30.
När de åkt, tog det ett tag innan jag somnade om. Bebisen hade vaknat och knuffades för fullt i magen. Men efter några vaggvisor och smekningar på magen lugnade det ner sig där inne..

Har inte orkat göra så mycket än så länge idag, vädret gör att man bara vill ligga nerbäddad i soffan och titta på film. Gick upp strax innan 12 och åt frukost och satte mig framför datorn för att titta på Unga Mödrar (danmark). Har helt fastnat för det programmet nu och kan se flera avsnitt i rad =p Det är typ som en bra bok, när man väl börjat är det svårt att sluta.. Tittade på 5 avsnitt idag =)
Oftast har mammorna problem med relationer eller andra saker, så det är inte så att man lär sig något av det. Men det är ganska avkopplande att titta på..

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på.. Maz är ju som sagt på kurs och kommer inte hem förrän sent ikväll vid 10-11 tiden.. Jag brukar alltid komma på något att göra, men det är just det att få tummarna loss som kan vara problemet. Det brukar hjälpa om jag tar på mig vanliga kläder, (och inte går i mysisar hela dagen) sätter upp håret och tvättar ansiktet =) hihi

I morgon har jag tid hos barnmorskan, så det ska bli kul och höra vad hon har att säga..
Det börjar ju närma sig nu, 22 dagar kvar ♥♥♥

Flicka eller Pojke?

Kinesisk  Befruktningskalender


Hittde ett test på FAMILJELIV där man fyller i sitt eget födelsedatum och dagen för befruktning och så räknar den ut om lilla bebisen i magen är en flicka eller pojke....
Tycker det låter lite spåkärring-aktigt och vet inte om man ska tro på det eller ej.
Jag och Maz vet ju fortfarande inte vad det blir och vi har haft olika tankar kring könet. Ena stunden har det kännts som en pojke och andra en flicka.. Vi blir ju så klart lyckliga vad det än blir, men man kan inte låta bli att spekulera =P

Vi gjorde testet och det visade att vi skulle få en POJKE.
Så om 3 veckor får vi se om det stämmer =P

KLICKA HÄR för att komma till testet

Här är en bild som fastnade på kameralinsen strax innan jag skulle ta min promenad i det underbara höstvädret idag =)
Tyvärr blev jag för trött för att gå så långt, så det blev inga bra utomhusbilder..
Får ta det nästa gång !!
Nu ska jag och Maz fortsätta titta på en knasig film som heter The Good, The Bad and the Wierd =P



Besvikelse ....

E L L O S  -  p a k e t e t

Var nyss nere och hämtade paketet från ELLOS och tyckte det var lite litet för att innehålla ett par stövlar och ett överkast... Började redan då ana att dom skulle klydda...

När jag kom upp till lägenheten så fanns det så klart inga stövlar i påsen, men enligt följesedeln så skulle de levereras runt den 10/11, så får vänta lite till.. Hoppas bara nu de kommer då de sagt de ska komma, annars blir jag riktigt besviken..  Det var ju lixom stövlarna jag ville ha, överkastet var bara något extra för det kostade bara 30 kr..

Aja, nu ska jag fixa med sladdarna lite och planera dagens middag. Ser ut som om det blir kyckling men vet inte ännu vad vi ska ha till.. Brukar då ta till mitt hemliga vapen: "Tasteline.se" =P Dom har alltid något gott recept!

Hej så länge =)



Rösta på Lisessa!!

Rösta  Rösta  Rösta


Kom igen och rösta på Elise "Lisessa" som Sveriges bästa
E
uropean Music Avards - bloggare !!!

RÖSTA HÄR!!!


LISESSAS BLOGG


Dagarna räknas ner...

Dagarna  räknas   ner . . .

24  dagar  kvar


Magen kliar och brösten kliar !!!

Åhhhh vet inte vad jag ska ta mig till =P hehe
Har suttit nu några timmar och smörjt in mig med Cocoa Body Butter så nu känns det lite bättre!!

Vädret idag i Karlshamn är underbart!!! Solen skiner och inte ett moln finns på himlen.. För 30 minuter sedan fick jag ett mcket efterlängtat sms!!!! ELLOS-paketet har kommit!! Ska gå ner och hämta det så fort jag klätt på mig och fixat till mig lite (typ satt upp mitt otvättade hår) haha
Sitter fortfarande i myskläder =P

Nu när förlossningen närmar sig har jag börjat tänka mer på allt som ska fixas till bebisens ankomst i lägenheten och om det är något mer som behövs köpas. Det är nästan det enda jag gör om dagarna nu.. Har börjat ta tag i sladdproblemen vi har. Det finns nämligen ett antal sladdar i vardagsrummet som vi måste "gömma" på något vis. Har redan spikat upp några längs med listerna så tänkte fortsätta med det idag.
Har även planer på att sy ett örngott i samma tyg som påslakanet med elefanter och en blöjförvaringspåse som ska hänga ovanför skötbordet på väggen i badrummet. Det var en fiffig grej som jag hittade i den senaste Mama Gravidbibel - tidningen =)

 


Lussisar 24/10

 

M u m s f i l i b a b b a

 


Nu är dom klara och jag har satt mig i soffan för att götta mig. Det blev ca 30 lussebullar, så det blir att frysa in de flesta..
Fick en gammal husållsmaskin av mormor & morfar när de flyttade som jag använde för första gången idag =P
Visst är den gammal, men knåda deg kan den =) hihi

Receptet för dessa saftiga lussebullar kommer här:

125 gram smör, osaltat
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 gram = (2 påsar) saffran
250 gram kesella, lätt
2 ½ dl socker
½ tsk salt
17 dl vetemjöl
russin
2 ägg

  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm degvätskan till fingervärme(37 grader).
  • Smula jästen i en stor bunke och tillsätt saffran. Häll degspadet över och rör om så att jästen löser sig och allt blandas. Tillsätt kesella, socker, salt och det mesta av mjölet (spara ca 1 dl till utbakningen).
  • Arbeta degen på ett bakbord eller en bänk tills den blir blank och smidig och släpper från bänken. Eller blanda i hushållsassistent. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
  • Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 30 bullar eller valfri form. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 225 grader och låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 min.
  • Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och garnera med russin. Grädda mitt i ugnen 5-8 min.
Om du gör stora figurer eller längder så gräddas de i 200 grader i 10-15 min.



Hushållsmaskinen från 1900-frös ihjäl som fungerar alldeles perfekt!!!
Tack mormor för att jag fick ärva den  =)


50 gram
100 gram
5 dl
250 gram
2 paket
2 dl
17 dl
1,5 dl
0,5 tsk

Pensling
2 st

Lussebullar =)

Lusse  Lelle  Lusse  Lelle

Har nyss avnjutit en underbart god spagetti & köttfärssås som baby lagat och tittat på ett avsnitt av Project Runway. Åhh det är såå bra! =)

Läste igår om One Chic Mama som frågade sina bloggläsare om det var för tidigt att baka Lussebullar...
Absolut INTE, tycker jag =P Jag hade nämligen tänkt baka idag =)

Bakade igår också hihi jag har visst blivit en liten hemmafru redan =P. Igår blev det Choklad & Lakrits Brownies - SUUUUUPERGOTTT !!!
Blev inget foto på dem, för skar ut rutorna innan kakan svalnat helt, så det blev lite kladdigt tyvärr.
Men titta gärna in hos Acarolinas där jag hittade det underbara receptet =)

Besökte Martha, Danne & Elias i fredags för lite idoltittande och käk! Det bjöds på mumsig fajita och Hemmakvällsgodis =) hihi
Fotot togs precis innan vi var på väg dit!!
Mitt vänsteröga ser lite mysko ut.. Det är bara för att jag hade fått något skit på det som satt fast precis bredvid pupillen. Trodde först det var ett blodkärl som spruckit eller nått men igår var det borta =)

 

Nu ska det bakas !!!! =)

 

 


Vecka 37

Vecka  37

26 dagar kvar

Lillan/Lillen har för tillfället hicka, men annars besvärar den inte mamsen så mycket nuförtiden... Huvudet ligger fixerat och förvärkarna har dragit igång.. De kommer inte så ofta ännu, så det betyder att det inte är dax än =) Det är ju inte beräknat förrän den 18 november...

Hos barnmorskan i onsdags hade jag gått upp 800 g sedan två veckor tillbaka så nu är min totala viktuppgång 12,1 kg.
SF-måttet var 34 cm, så nu ligger jag till och med lite ovanför normalkurvan. Det har verkligen spurtat på nu så här på slutet =)

Passade på att sy ett påslakan till vaggan av ett jättefint tyg som jag köpte sist vi var i Malmö. Det var Maz som hittade det =) hihi
Ska se om där finns tillräckligt med tyg kvar för att göra ett örngott också, det hade varit fint!



Klädsömnadskurs - vad hände?


Fick inte sova så länge i morse, för kl 9 skulle jag vara på BTH (Blekinge Tekniska Högskola) för att gå på temadag hos jobb coacherna. Måste ju gå på dessa varje torsdag 9-12 för att få A-kassa..
Idag var det föreläsare från ett företag som gör applikationer till Iphone, arberare på behandlingshem för ungdomar och en barnmorska/sjuksjöterska.
Det är tur att vi sitter i sköna stolar, annars hade det blivit jobbigt =P
Det var lite jobbigt ändå idag, för hade konstant sammansragningar. Visste inte hur jag skulle sitta på stolen så till slut blev det liggande position haha =P

Har blivit så otroligt trött den senaste tiden, så efter lunchen gick jag och la mig och sov i några timmar =P Idag skulle det nämligen börja en klädsömnads-cirkelStudieförbundet Vuxenskolan kl 18 så ville vara pigg tills dess.
Jag var 10 min tidig till kursen så tänkte inte så mycket på att det inte var någon annan än jag där. Men när klockan började närma sig 18 satt jag fortfarande ensam...
Det visade sig att de ställt in kursen för det var inte tillräckligt med anmälda. Hahahaha jag kunde inte göra något annat än att skratta åt det, men självklart så blev jag riktigt besviken och sur för de inte hade hört av sig...

Men det betyder i stället att jag får hela kvällen med min älskling och mys till Robinsson som börjar nu =)

Trevlig kväll allihopa!

Bäddmadrasstillverkning

Boat  lite  idag  =)

Fick paket ifrån Minimundus idag!!
Jag hade beställt ett täcke till vaggan och en amnings-bh + bh-förlängare =) Mycket smidig grej det där, så nu kan jag använda mina gamla bh som inte längre passar runt om!

I och med att täcket till vaggan nu är på plats, så kände jag att jag måste fixa till vaggan lite. Det är ju där som pyret kommer att sova den första tiden..  Tidigare idag låg där endast en madrass och ett lakan så jag tyckte där behövdes en bäddmadrass också.
Kollade på nätet vad de kostar, Leander vaggan är ju lite oval, så en rektanglig madrass passar inte. Jag höll på att svimma när jag såg vad deras egen bäddmadrass kostar (fast jag visste ju att de var dyra) 450 kr !!!

Under senare delen av graviditeten har jag haft en bäddmadrass dubbelvikt under magen i sängen (under lakanet) för att det ska bli lite mjukare. Knyckte den direkt och började klippa =P Här är resultatet


Medans jag sydde fast kantbandet passade jag på att stoppa in två resårband på var sin sida som sen ska gå runt madrassen =) Tänk att jag tänkte på detta innan jag sydde fast kantbandet!! Är riktigt stolt över mig själv faktiskt =p hihi
Detta var då undersidan.
Och så här ser det ut när den ligger på plats i vaggan =)



Passade även på att köpa en söt liten mobil som ska hänga ovanför vaggan =)




29 dagar kvar ...

Förlossningen  börjar  närma  sig ...

Hade förvärkar i går morse innan jag ens hunnit stiga upp från sängen. Det kändes precis som mensvärk och det kom 3 värkar efter varandra.. Har också börjat känna av idag att det känns som ett tryck nedåt bakåt, som om man behöver göra nr 2 hela tiden.. Men den känslan komer och går hela tiden.

Var hos barnmorskan i förmiddags och allt såg fint ut, värkarna var också normala. Går ju in i vecka 37 på fredag (36+0) BM berättade att när man gått så långt som till vecka 38
(37 +0) räknas barnet som färdigväxt.
Så ifall det snart är dax, så får det i alla fall vänta en vecka till =P



Har nu totalt gått upp 12 kg men mår fortfarande toppen.
Kommer på mig själv ibland när jag är ute och går att jag nästan springer, så jag måste sakta ner lite..

Plockade fram vinter-grejorna i helgen och provade min vinterjacka.. Kan ju säga att det är tur att man inte ska föda efter eller mitt i vintern, för då hade jag fått köpa ny vinterjacka =P hahaha.

Här ska det fotas !!!

Happy   Happy   Happy

Fick min födelsedagsprensent av Maz idag!!!
Gissa om jag blev glad??!!

Har gått och tjatat nu jättelänge om att jag vill köpa en systemkamera innan bebisen kommer, så vi kan ta fina foton. Men M tyckte vi skulle vänta och att vi kunde låna hans systers så länge..
Nu förstod jag varför vi skulle vänta... =P
Han har gått och köpt en systemkamera med den senaste teknologin och alla möjliga finesser - Sony a55
Det går inte att beskriva hur glad jag är för min fina present!! =)

Lovade ju att jag skulle försöka fota våra nya fiskar och det passade ju alldeles utmärkt att prova kameran direkt!

Är ju totalt nybörjare på systemkameror så något positivt är ju att det bara kan bli bättre =P
Sen måste jag skylla på vårt smutsiga akvariefönster också. Malen orkar visst inte äta allt...




Honan syns till vänter på bilderna och hanen till höger. Det svarta i hennes mage är små bebisar!
På den nedersta bilden simmar det små nyförlösta bebisguppys =) Dom är sååå söta!!

Är som sagt nybörjare på fokusering och allt vad det heter, men tyckte jag fick till helt ok bilder.
Jag kommer springa runt som en galning och fota, så nog kommer jag också att bli grym =) hihi

Nu kallar sängen.. Har nyss stängt alla fönster för larmet gick på AAK (stora fabriken på andra sidan kanalen) Det kom massa rök därifrån, så bäst att vara på säkra sidan.

Läste på nyheterna att de varnade för snöfall i natt =S Känns lite för tidigt för det, så får hoppas att det missar Karlshamn =P
Har tid hos Barnmorskan i morgon, så rapporterar efter det. Har känt av något som jag tror kan vara förvärkar, så ska höra med BM i morgon vad hon säger..

By the way, jag sov 12 ½ timme i natt.. Det måste vara rekord hahaha

Natti Natti!!! =)



Dansbandskampen

Heja  DONNEZ =)


Idag startade DansbandskampenSvT 1 och av en slump råkade vi se på tv igår att Perstorpsbandet Donnez skulle vara med och tävla!!

Är inte jätteförtjust i dansband (trots att jag är uppvuxen med det) Men bara för att dom var med så kände jag mig lite tvungen att kolla.
Är ju uppvuxen i Perstorp och känner mycket väl till Donald som är sångaren i bandet.

Här är deras första framträdande i Dansbandskampen 2010 och de fick mycket fin kritik från "panelen"


Woho, de gick vidare till andra omgången!
Men Mazis favoriter som sjöng "I got you" i förra melodifestivalen åkte tyvärr ut. Tyckte dock inte att de förtjänade det, det fanns dem som var sämre..
Hahaha omg, jag kommer bli en dansbandstönt. Detta är inte bra... haha

Maz och jag har firat 1 år och 10 månader idag =)
Vi lyxade till det och åt ute på restaurang ikväll!!




Nya fiskar & internetbeställning


Nu var det ju några dagar sedan jag uppdaterade bloggen.. Jag och Maz har i stället varit aktiva med att städa i vårt fullproppade, oorganiserade förråd och detta lär fortsätta resten av helgen..

I torsdags var det exakt 5 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum =) Men jag är förberedd på att det kan ske när som helst. BB-väskan/väskorna är packade och numret till förlossningen är inlagt på mobilen =P


Har ju varit ute efter varma vinterboots ett tag nu, men har inte varit i Malmö på ett tag, så har inte kunnat prova ut vilken storlek jag ska ha (för sen kan man ju beställa över internet till ungefär samma pris)
Men priset är ju inte jättelockade just för tillfället... =( 1700 för ett par skor är lite för dyrt..
Så här om dagen hittade jag ett par boots av Uggs imitation i ELLOS nya katalog. Problemet var att den färgen jag ville ha inte fanns i min storlek.. =( Men går man in och uppdaterar sidan lite då och då så om man har tur kanske det kommer in i rätt storlek och vips så fanns det storlek 41 igår!! Jag har ju egentligen 40 men jag hoppas att de passar.

150 kr betalade jag för skorna =P så skulle dom vara av så kass kvalitet att de bara håller en säsong så är det inte hela världen =)
Tror jag kommer få hem dom någon gång i nästa vecka =)

Beställde även lite grejer från MINIMUNDUS som säljer ekologiska prylar till bebis och mamma =)
Det blev en ny amnings-bh till mig och ett täcke till Leander vaggan!! Hoppas också att de dyker upp på posten nästa vecka!!

Igår strök jag alla bebiskläder för första och troligtvis sista gången =P hahahaha
Har hört att de blir mjukare om man torktumlar eller stryker dem. Det var inte jättejobbigt, men jag undrar om man vill lägga tid på det sen när bebben kommit...

Longbottom har tyvärr lämnat oss och vårt fina akvarium.. =( Rätt som det var så var han helt uppsvullen och blek och han orkade knappt äta eller simma runt. Sen dagen efter låg han på sidan på botten avakvariet, så vi flyttade över honom till en egen skål så han skulle få vila sig. Men han repade sig tyvärr inte... Det hände för två veckor sedan nu, så jag har kommit över det ganska så bra.
Så idag besökte vi djuraffären och skulle ha 2 nya fiskar. Maz ville ha några som kunde föröka sig, så det blev två jättesöta guppys. Honan bar redan på ägg så förmodligen kommer det småfirrar om några veckor =P
Ska försöka fota i morgon =)

För er som inte har koll på vem Longbottom var
så finns han med i detta inlägget
Klicka Här




Babygym färdigt

Här  har  ni  det  =)


Åhh så nöjd jag är med det och riktigt skönt och kul att det äntligen är klart!

 

Mjukisdjuren som jag och Mazi ska sy ska också sättas upp med dem har vi inte börjat på än.

 

Mjukisarna som redan hänger där köpte jag på Miljö i Karlshamn (de ska hänga längre ner sen)

Den vänstra är en Wayne från K´s Kids - den skallrar när man rör på den.

Den mittersta heter Trumpet och är från Playgro - den gör skojiga ljud när man rör på den.

Den högra är från Graco - den har en spegel på undersidan, har prassliga öron och en skallra i ryggsäcken =)


Räknar man på det så har allt material till babygymmet kostat ca 350 kr (utan mjukisdjur)

Jag lyxade till det lite med mjukisdjuren för de kostade nästan lika mycket tillsammans som själva gymmet...

 

 

Det bästa för vår lille/lilla krabat <3


Lämna gärna en kommentar eller om ni har frågor så svarar jag gärna!

 

 


Babygym

Så  här  långt  har  jag  kommit  :::::


Mazi tyckte jag skulle visa hur stort det var och så här stort är det hihi


Det här är då själva "mattan" eller vad man ska kalla den =P Kanterna är lite högre än bottnen och är fyllda med stoppvadd och i bottnen finns det 2 lager ½ cm skumgummi och 2 lager vadd =)

Så här långt hade jag kommit i morse. Då hade jag kvar att fylla en sida och sy igen det lilla hålet i det vänstra hörnet där vadden skulle in.

När Mazi kom hem efter jobbet var jag så gott som färdig med "stommen"

Det rosa tyget som ligger i mitten är bara ett undertyg som jag sytt fast kardborre på. På det ska det sedan fästas ett häftigt tyg med clowner och ballonger (som ska kunna tas av och tvättas vid behov)


Här är gymmet ifrån olika vinklar.

Jag har användt 2 avklippta rockringar som bågar och klätt dem med tyg. Ändarna ska sedan fästas med tryckknappar i hörnen på babygymmet så att de står stadigt.

Sen ska det så klart fästas leksaker från bågarna som min älskade sambo ska vara med och designa =) Han har redan avslöjat att han vill göra en fisk =)


Det var inte det lättaste att ta sig in utan att bågarna skulle ramla haha

Smidig som en valross =P


Förhoppningsvis blir jag klar med gymmet i helgen =)

Åhhh är så excited!!

Godnatt



Seg Råtta i vecka 34 =)


Vaknade 11:00 idag och detta börjar tyvärr bli en dålig vana...
Visst är det bra att jag sover ut så mycket jag kan innan bebisen kommer, men jag blir så otroligt seg av det !!!

Jobbar för full rulle på Babygymmet nu och det börjar ta form =) Ska bara fixa lite grejer till, sen är själva "underlaget" klart !!

Väntar även spännt på ett litet inlägg/sms från Johanna som var beräknad att föda i lördags =) Så spännande och kul det ska bli att få se den lilla prinsessan <3

Sitter och lyssnar på klassisk musik nu och känner att min lilla plutt verkar gilla det hihi
Det är nämligen full aktivitet där inne nu =P

Idag är det 44 dagar kvar tills hon/han är beräknad att födas!! Tidigare i graviditeten räknade man månader, sedan veckor och nu är man nere på dagar. Det börjar verkligen närma sig =)

 


Vecka 34: 1 okt - 7 okt 2010

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Text kopierad från Familjeliv.se



Fotografering 3/10

 

F O T O G R A F E R I N G    3 / 10

 

 

 

I söndags förmiddag hade vi bestämt träff med min kusin Emelie uppe på ängen ovanför föräldrarnas hus.
Det skulle fotograferas bebismage =)
Det var en riktigt vacker höstdag med strålande sol och vackra färger!
Det var såååå roligt och spännande!!!!
Jag fick kliva in i buskage, ligga på marken, men det är sånt lite annorlunda som gör att bilderna blir så bra!!!
Här kommer er urval av alla bilder vi tog.
Alla bilder är fotograferade av Emelie och är lånade från hennes blogg


www.wojak.blogg.se

 

 

 

Tack Emelie för alla fina foton!!!!

 



Shoppinguppdrag till Mamma

På  shoppinguppdrag   = )


Mamsen ringde idag och frågade om jag hade någon bolero eller midjekavaj/jacka som hon kunde låna till morbrors fest i morgon. Hittade ingen direkt som jag tror skulle passa, så jag gick en sväng ut på stan och kikade i lite affärer (bland andra Vero Moda, Sisters, Karl Oskar & Kristina  och H&M) Hittade till slut en cool midje-skinnjacka på H&M.
Hoppas nu att hon gillar den och att den passar till hennes klänning !!

Min outfit i morgon blir nog densamma som det jag hade på mitt eget födelsedagsfirande =P
Vill inte köpa så mycket nytt nu när magen blivit större.. Har gått upp en stl. i kläder (från 36 till 38) så det är inte så farligt, men när jag sen blir fit igen så är ju allt jag köpt för stort...

Men det blir nog superbra! =)


Här är midjejackan från H&M

 

På söndag ska nog Emelie fota lilla magen =) Ska bli kul och se resultatet!
Kul att ha lite proffsbilder från graviditeten hihi

Just nu sitter sambon och spelar bilspel på x-boxen och jag sitter och planerar hur jag ska börja sy på babygymmet. Vill börja nu egentligen men orkar inte. Ska nog hämta lite glass och körsbärssås att smaska på =)

Vår lilla underbara kampfisk Longbottom mådde lite dåligt idag, var blek och uppsvälld och låg på sidan på botten av akvariet.. =( Vi fiskade upp honom och la han i en mindre burk så han får vila  sig lite och förhoppningsvis återhämta sig helt. Gissar att han åt för mycket mat igår (han e ju så glupsk) Han lämnar aldrig något åt de andra fiskarna utan skyndar sig att äta upp allt själv.
Så när jag kollade senast så såg han ut att må ok, han låg inte längre på sidan men han var fortfarande slö.
Håller tummarna för att han klarar sig!!!


Min lilla ögonsten <3




Babygym

Nu hänger tygerna på tork och efter helgen blir det dax att sätta igång på allvar =)
Det ska bli jättekul och se resultatet sen när det blir klart!! Har massa bilder i huvudet hur jag vill att det ska se ut så jag hoppas det blir lika bra som jag hoppats på =)

Lite seg idag.. Cyklade till yogan i går för jag var ute i god tid (tar annars bilen när det blir stressigt) Hade på mig mina tunna yogabyxor och vindjacka och fy farao vad jag frös =( Det blåste iskalla vindar...
Det blev ingen yoga igår, för när vi kom dit så berättade Ada att hon hade tänkt flytta oss till tisdagar i stället, för vi var så få som var med i gravidyogan. Blev lite besviken för hade sett fram emot ett härligt yogapass, men nu får jag se fram emot tisdag i stället =)


Bilden är lånad av Lifeportalen.se

 

I morgon bär det av till Domsten för att fira morbror som fyller 50 år.

Ska bli kul att träffa all släkt. Var riktigt längesen sist...

Ingen har sett mig gravid heller =P


Nu ska jag gå och hämta sista tvätten och fixa till mig lite, så jag förhoppningsvis blir lite piggare..


Puss så länge <3

 



RSS 2.0