Rabarberpaj !!!
Mumsfilibabba!!!
Rabarberpaj a la Louise
8 pers (1 pajform)
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
125 g smör
1 ägg
0,5 dl ljus sirap
rabarber
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
125 g smör
1 ägg
0,5 dl ljus sirap
rabarber
- Skär rabarberstjälkarna i bitar och lägg dem i en smord pajform.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan smält smör, ägg och sirap. OBS! Det måste vara smör, INTE margarin, för att få den riktiga knäcksmaken!
- Bred blandningen över rabarberbitarna. Man behöver alltså inte sockra extra på rabarberbitarna. Blandningen är tillräckligt söt.
- In i ugnen på 175 grader tills rabarberbitarna är mjuka och täcket har fått fin färg, ca 30 minuter.
Smaklig spis!!!!
Kommentarer
Trackback